4/08/2014

Kerpudha te pjekura ne zgare - djegse Mokre




PERBERESIT

1 kg kerpudha Djegse ose cdo lloj tjeter te ngjashem
2 thebinj hudhrash te bluar ne rende
kripe
piper
1 filxan kafe me vaj ulliri
1 luge kafe me mjalte
2 luge supe me uthull balsami
1 luge kafe maidano






PREGATITJA

Ne nje mikser perziejme te gjithe perberesit pervec maidanozit dhe kerpudhave dhe i punojme deri sa te na formohet nje salce ngjyre karamele. U hedhim kerpudhave 3/4 e salces dhe i perziejme 2 ore para pjekies. Mbas pjekies ne zgare i sherbejme kerpudhat duke ju shtuar pjesen tjeter te salces dhe i sperkasim me psk majdanoz te grire.
  
PAK FJALE PER DJEGSET

Kerpudha djegse eshte nje lloj kerpudhe qe rritet edhe ne pyjet e fshatit Llenge ne Moker te Pogradecit. Ne momentin qe e kepusim kur e mbledhim nxhjerr nje leng te bardhe djeges nga ku ka marre dhe emrin e saje DJEGSE. Mbas pjekies ne zgare te kerpudhes nuk ka shije djegse por ka nje shije te vecante dhe shume te shishme.


No comments:

Post a Comment