4/09/2014

Pershtypjet me te mira per perzgjedhjen dhe pirjen e veres se kuqe ne vere






Pavarësisht nga të nxehtit dhe lagështia disa prej nesh ende pëlqen të pijnë verë të kuqe gjatë gjithë verës. Lexoni më tepë për disa këshilla të dobishme në zgjedhjen e verërave të kuqe të përsosura freskuese verore.Si mund të shërbehet një verë e kuqe në verë!!
Një nga aspektet më të rëndësishme të çdo vere të kuqe është mezja që do ta shoqërojë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur temperaturat rriten. Vendosni shishen tuaj më të preferuar të verës së kuqe në frigorifer për rreth 20 deri në 30 minuta para se ta shërbeni. Ju do të jeni të habitur se si ajo do të ketë një shije të vecantë freskuese. Zgjidhni verëra të lehta me tanine te ulëta. Mundohuni të zgjidhni verërat e 13% alkol dhe më poshtë. Verërat Light të kuqe janë më të lehta në qiellëz dhe janë shumë më tepër freskuese se sa verërat me përqindje të larta alkoli. 


 

 

 

 

Disa nga verërat favorite freskuese verës janë:


Valpolicello - Nga rajoni i Venetos në Italinë veriore. 

Harrojeni Ripasso ose Amarone. Në vend të këtyre të zgjidhni për të thjeshtë dhe Normale verën Valpolicello. 
Gamay - Beaujolais, ose verëra të tjera të bëra nga rrushi Gamay 
Franc Cabernet - veçanërisht nga Chinon Loire Valley. 
Pinot Noir por Pinote të lehta si. Carneros, Sonoma Coast, Bourgogne Rouge, Burgundy, 
Red Sancerre apo gjermane Pinot Noir janë të gjitha mundësitë të mira. 
Grenache apo blends (verëra me tre ose më shume lloje rrushrash) Grenache të bazuara nga Lugina Rhone ose Languedoc në Francë apo bregdetin qendror të Kalifornisë.
Ver
ëra te kuqe austriake të bëra nga Zweigelt apo St Laurent.
Dolcetto ose verëra Barbera nga Piemonte zonën e Italisë.
Verërat BIERZO (rrushi Mencia) nga Northwestern i Spanjës. 
Schiava - një nga rrushrat lokal të Alto Adige në Italinë veriore bën verëra të kuqe të shijshme të lehta per tu perdorur për stinën e verës.


No comments:

Post a Comment