4/13/2014

Sallate cezar





PERBERESIT

1 sallate jeshile te vogel
160 gr filete pule
pak kruton (buk e piekur ne kubik)
1 luge gjelle me miser te zier
1/2 domate te prere ne feta
1 luge gjelle me djathe te grire parmexhana






PERBERESIT PER SALCEN

1 thelb hudher
3 luge supe vaj ulliri
pak majdanos
1 lug kafe uthull balsami
2 lug kafe leng lemoni
4 luge kafe me djath parmexhan te grire
2 luge gjelle me majoneze

PREGATITJA

Ziejme pulen me pak kripe dhe piper per rreth 20-25 minuta ose mund ta pregatisim dhe te pjekur ne zgare. Pregatisim salcen e sallates duke perzier ne nje robot shtepiak perzieres te gjitha perberesit e salces deri sa te formohet nje krem homogjen. Perziejme sallaten jeshile te grire, pulen e prere ne kubik ne madhesine e kafshates, krutonat, misrin, domaten dhe salcen ne nje piate sallate dhe e sperkasim me pak djathe parmexhane te grire mbi sallate. Gatim te mbare.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.

No comments:

Post a Comment