4/09/2014

Sallate me fileto pule





PERBERESIT



sallate jeshile
domate
kastravec
buke e thekur ne kubik (kruton)
miser i zier
salce majoneze ose kosi
speca te fresket ne kubik
160 gr filet pule 
1/2 luge kafe me maidano


PREGATITJA

 Presim fileten e pules ne kubike ne madhesine e kafshates dhe e sperkasim me kripe,piper te bardhe,1 luge supe vaj ulliri, 1 thelb hudher te shtypur sipas deshires dhe i perziejme per tu marinuar 30-40 min para skuqies.E skuqim fileton e pules reth 5-6 minuta ne tigan.

 Per salcen e majonezes na duhen:

Per 1 sallate 
3 lug supe majonez,1/2 luge kafe me uthull balsami 1 luge kafe mustard,kripe dhe piper te bardhe duke e provuar,1 luge kafe kecap,1 luge kafe me koper te grire imet dhe pak  sheqer. Perziejme te gjithe perbersit e salces se majonezes para se ta sherbejme.






Ne te njejten menyre pregatitjeje mund te pregatisim dhe salcen e kosit por ne vendin e majonezes do vendosim 3 luge salce kosi dhe te gjithe perberesit e tjere.

Vendosim ne piate perberesit si ne foto ose mund ti vendosni sipas fantazise tuaj.Me rradhe salaten jeshile,krutonin,misrin e zier,kastravecat domatet,salcen e majonezes,specat e fresket, mishin e pules dhe sperkasim ne fund sallaten me majdanos.





No comments:

Post a Comment