5/14/2014

Kreme cokollate







PERBERESIT

200 gr cokollate fondente te grire
200 ml qumesht pana
1/2 luge gjelle me sheqer pluhur
1 maje luge kafeje me vanilie








PREGATITJA

Vendosim ne nje ene plastike 200 gr cokollate fondente te thermuar. Ne nje tenxhere ngrohim 200 ml qumesht pana, shtojme vanilien dhe sheqerin pluhur. Para se te zieje qumeshti pana e heqim nga zjarri dhe e hedhim ne enen plastike me cokollaten. Presim rreth 1 minut qe te shkrihet cokollata dhe e perziejme mire deri sa mos te kete kokriza. E sherbejme pa u ftohur kremen e cokollates. Nje menyre e thjeshte per te pregatitur nje salce cokollate me te cilen mund te shoqerojme krepa, petulla, fruta, frutosallata etj. Gatim te mbare. Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte tuaj. 

No comments:

Post a Comment