5/16/2014

Shurup cokollate






PERBERESIT

1,5 filxhan caji me sheqer
3/4 filxhan caji me kakao pluhur
1 filxhan caji me uje
1 luge kafeje me vanilie
1 maje luge kafeje me kripe







PREGATITJA

Hedhim kakaon, sheqerin dhe kripen ne nje tenxhere te vogel ne zjarr te mesem. Perziejme mire dhe shtojme ujin. I leme perberesit ne tenxhere te marrin nje vale duke i perzier vazhdimisht. Ulim temperaturen e zjarrit dhe e leme shurupin te zieje akoma per 2 minuta. Heqim tenxheren nga zjarri shtojme vanilien duke e perzier vazhdimisht. E leme shurupin qe te ftohet dhe e hedhim ne shishe plastike per tu perdorur lehtesisht per ta shtypur siper biskotave, kekut etj. Gatim te mbare. Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte tuaj.

No comments:

Post a Comment