6/30/2014

3 Mënyra të lehta për të bërë shijen e orizit të mërzitshëm një shije të mahnitshme:






Pregatitja e nje tenxhereje me oriz per te sherbyer per darke eshte bere atomatike. Por e njejta shije cdo here eshte bere e merzitshme. Ketu mund te gjeni tre menyra per ti dhene orizit nje shije tjeter te shijshme dhe mahnitese.







1) Skuqeni orizin

Skuqja e kokrrave te thata te orizit me gjalp ose me vaj ulliri, para se ti shtojme ujin nxjerr ne pah shijen e tije dhe i shton shijen e arres se kokosit. Akoma nje shije me te vecante mund ti japim orizit duke e gatuar (kavurdisur) bashke me drithra, makarona elb etj.


2) Gatuajeni orizin me pule ose me leng zarzavatesh

Pregatitja e orizit me leng pule ose me leng perimesh i jep atij nje shije te vecante. Ndonje here perdorimi i supes se pules 100% ben qe te ndjehet pak me teper shija e niseshtes se orizit, prandaj do ishte me e mire te perdoret 50/50 perzierja e supes me ujin.


3) Gatuajeni orizin me barishte aromatike ose perime

Cdo barishte aromatike apo perime i jep orizit nje shije te shijshme gjate pregatitjes. Nje gjethe dafine do ishte e domosdoshme gjithmone ti shtojme orizit gjate zierjes. Shije te ndryshme mund ti japim orizit me ereza te deshires tuaj si rozmarine, rigon, etj.

No comments:

Post a Comment