6/01/2014

Melci, zemer dhe veshka te tiganisura




PERBERESIT

Per 5-6 persona

300 gr veshka
350 gr melci
350 gr zemer
2 luge gjelle me gjalpe
1 filxhan kafeje me vere te bardhe
kripe - piper - 2 gjethe dafine
3-4 thelpinj hudher
1/2 luge gjelle me miell



PREGATITJA

Melcite, zemra dhe veshkat e bagetive te imta priten ne copa te vogla, lyhen me pak miell dhe i skuqim ne tigan me gjalpe. Ne fillim skuqim zemren per 3-4 minuta dhe shtojme veshkat dhe melcine. Shtojme kripen, piperin, dafinen, hudhrat e grira imet dhe i shuajme me veren e bardhe. I leme te marrin nje vale per 3-4 minuta dhe jane gati. Sherbehen te ngrohta sade ose shoqerohen me patate te skuqura, me zarzavate te ziera,me nudels etj.

No comments:

Post a Comment