4/13/2014

Akullore cokollate





PERBERESIT

200 gr cokollate fondente te grire
400 ml qumesht panda 
1/4 luge kafe me kripe
1/2 luge kafe vanilie
350 ml qumesht pana me 35% yndyre
50 gr cokollate te grire






PREGATITJA

Vendosim çokollatën e copëtuar fondente, panen e embel nunu, kripën dhe vaniljen në një banjo - mari . I leme perberesit shkrihen duke i perzier herë pas here. Pasi te kemi nje mase homogjene ne banjo - mari e leme te ftohet. Rrahim mire 350 ml qumesht pane me nje procesor perzies. Vendosim 2-3 luge supe nga qumeshti pana i rrahur ne perberesit e banjo - maris te ftohura dhe i perziejme gradualisht duke i shtuar dhe pjesen tjeter te qumeshtit pana. Perziejme lehte te gjithe perberesit dhe shtojme cokollaten e grire. Vendosim përzierjen në një tas dhe e fusim  frigorifer ngrirje për rreth 5-6 orë deri sa te ngrijne.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.

No comments:

Post a Comment