4/18/2014

Berrxolle derri me salce konjaku (sauce metaxa) ne furre







PERBERESIT

1 berrxolle derri e pjekur ne skare
salce konjaku deri sa te mbulohet berxolla 
2-3 feta domateje
2 luge gjelle me djathe kackavall te grire 
per te shoqeruar taven mund te pregatisni oriz me salce domateje.





PREGATITJA

Vendosim ne tave berrxollen e derrit dhe i shtojme salcen e konjakut mbi berrxollen (receta e salces se konjakut ketu ). Shtojme djathin kackavall mbi salce dhe 2 feta domateje. Vendosim taven ne furre te nxehur ne temperaturen 180-190 grade celsius per 25-30 minuta








Berrxollen e derrit me salce konjaku (metaxa) ne furre mund ta shoqerojme me patate te fresketa te skuqura, me sallata te sezonit, me oriz me salce domateje, etj. Gatim te mbare. 
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.







No comments:

Post a Comment