4/13/2014

Hasude me arome portokalli




PERBERESIT

1 filxhan caji me vaj
800 gr sheqere
1/2 kg niseshte
5 filxhana caji me uje
1 filxhan caji me leng portokalli
bajame dhe arra te grira
sheqer pluhur






PREGATITJA

Ne tenxhereme vaji e nxehur hedhim sheqerin dhe e perziejme deri sa te na krijohet nje mase ne karamele. Shtojme ujin dhe e leme te ziej. Tresim niseshtene ne uje te ftohte ne nje filxhan caji dhe e hedhim ne tenxhere duke e perzier vazhdimisht qe te mos na ngjitet.







Shtojme bajamet arrat dhe lengun e portokallit. Perziejme hasuden deri sa te na mpikset dhe e nxjerrim nga zjarri per ta vendosur ne nje tepsi.





Sperkasim hasuden me sheqer pluhur (qe te formohet nje cipe) dhe e vendosim ne furre te parapregatitur ne 190 grade per 15 min. Gatim te mbare.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.


 

No comments:

Post a Comment