Duket sikur patatja ruhet lehtë gjatë dimrit në bazë të një recete e cila thotë: " Mbushni një enë të madhe me ujë mbi zjarr dhe kur të fillojë të vlojë, hidhni patatet e posablera te fresketa. Lini të vlojnë vetëm një minut. Pastaj, tërhiqni ato, fshini ose lini të thahen. Në këtë mënyrë, sythat shkatërrohen dhe tanimë fermentimi tyre është i pamundshëm. Patatet e trajtuara në këtë mënyrë vendosen nëpër kuti druri ose thasë dhe mund të konservohen afërsisht gjate gjithe dimrit në një vend të errët e të freskët.'' Patatet mund ti gatuajme ne shume lloje menyrash. Nje nga menyrat e gatimit te patates qe ne lashtesi nga fiset Amerikane Inka, Maja eshte dhe pjekja e saje ne prysh, nje recete e shijshme dhe e shendetshme per organizmin.
No comments:
Post a Comment