4/19/2014

Mish qengji ne furre (gjylbashi)

  
 PERBERESIT: 

 1 kofshe qengji
 5-6 thelbinj hudhër te grira
 kripë,piper
 2 luge gjelle me gjalpë
 1 limon (lengun)
 1/2 lugë gjelle mustardë.

PREGATITJA:

Lajme dhe kullojme mire mishin e qengjit. Me një thikë të mprehtë, hapim vrima ne kofshen e qengjit dhe mbushin me copa të vogla  hudhrash. Sperkasim mire mishin e qengjit me kripë, piper, lëng limoni, mustardë dhe ne fund me gjalpe. Vendosim mishin ne leter pjekjeje dhe e lidhim  mire me spango. E fusim në furrë  ne temperature te ulet 160-170 grade  për rreth 2.5 orë. Heqim letren e piekies nga mishi dhe e leme dhe 20-25  minuta te tjera qe te marre ngjyre. Gatim te mbare. 



Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.  

No comments:

Post a Comment