4/19/2014

Tave me karkaleca deti

PERBERESIT 

1 kg karkaleca deti te pastruara
300 gr djathe te bardhe  te grire
 
2 filxhan kafeje me vaj ulliri
2 domate te grira

1 luge gjelle me salce domateje
1 qepe te grire ne kubike
3 thelbinj hudhere te grira imet
kripe - piper

1/2 luge kafe rigon
1 filxhan kafeje me vere te bardhe
1 luge kafe me majdanos te grire


PREGATITJA

Ne nje tigan te nxehur me 1/2 e vajit te ullirit skuqim qepen dhe nje thelb hudher te grire. Shtojme domatet, salcen e domates, majdanozin dhe rigonin. I leme qe te ziejne deri sa te mpikset salca dhe e heqim nga zjarri. Ne nje tigan tjeter te nxehur me vajin e ullirit qe na mbeti kavurdisim karkalecat e detit. Shtojme sasine e hudhrave te tjera, kripe, piper dhe i shuajme me vere te bardhe. I leme te ziejne pak sa te avolloje alkoli dhe u shtojme karkalecave te detit salcen qe pregatitem dhe 1 filxhan kafe me uje te ngrohte. I leme karkalecat së bashku me salcën qe te ziejne per 2-3 minuta dhe i vendosim ne nje tave duke u shtuar djathin mbi garidhet per tu pjekur ne furre te parapregatitur ne temperaturen 180 grade per 20-25 minuta. I sherbejme karkalecat te ngrohta duke i sperkatur me pak majdanos te fresket te grire. Gatim te mbare. 

Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj. 
 

No comments:

Post a Comment