PERBERESIT
1 kg salce kosi
200 gr kastravec i grire rende
1 luge gjelle me koper te grire
kripe
piper i bardhe i grire
1 filxhan kafeje me vaj ulliri
5-6 thelbinj hudhre te grira imet
1 luge gjelle me uthull
25 ml uzo (sipas deshires)
1 filxhan kafeje me vaj ulliri
5-6 thelbinj hudhre te grira imet
1 luge gjelle me uthull
25 ml uzo (sipas deshires)
PREGATITJA
Grijme kastravecin ne kubike te vegjel, vendosim te gjithe perberesit ne nje ene plastike ose ne nje tenxhere dhe i perziejme mire deri sa te kemi nje mase homogjene.
Rregullojme shijen me kripe e me pak piper. Vendosim salcen e kosit ne frigorifer per 30-40 minuta para se ta sherbejme qe te mpikset plotesisht, dhe e sherbejme te garnirur me disa kokrra ulliri apo me gjethe koprre. Servirim xhaxhikun grek si antipaste, si shoqerues per sufllaqe, mish te pjekur, peshq ne skare, salata, oriz etj. Mund te ruhet ne frigorifer per rreth nje jave nga momenti i pregatitjes.
No comments:
Post a Comment