5/22/2014

Domate te thara ne vaj ulliri


Pregatisim sa domate te duam, me mire do ishte te jene domate te sezonit, te pjekura mire dhe te forta. I lajme, i presim ne mes dhe po te deshirojme u heqim disa fara. Ne vazhdimesi i sperkasim me kripe te trashe, i hapim ne derrasa te gjera dhe i vendosim ne vende me diell dhe te ajrosura mire. I mbulojme me nje nape per mizat dhe i leme ne diell per 5 dite, jane gati kur i shtypim me dore dhe nuk nxjerrin leng. Ne nje ene plastike ne varesi te sasise qe duam perziejme 3 pjese vaj ulliri, 1 pjese uthull dhe shtojme 1 gjethe dafine, 1 luge gjelle kripe dhe pak piper te fresket. Hedhim ne kavanoza te sterilizuar domatet e thata dhe shtojme marinaten e pregatitur te vajit me uthull deri sa te mbulohen domatet. Gatim te mbare. Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte tuaj.

No comments:

Post a Comment