5/22/2014

Sallam i pregatitur ne kushte shtepiake






PERBERESIT

4,5 kg mish derri (pjese anesore me pak dhjam)
1 luge gjelle me piper te zi pluhur
100 gr kripe te imet
1 luge kafeje me rigon
zorre derri








PREGATITJA

Presim mishin ne pjese te vogla, e perziejme me perberesit e tjere dhe e grijme ne makineri te mishit 2 here. Lajme zorret me uje te ngrohte disa here, kthejme te brendeshmen e zorres nga jashte dhe e pastrojme me leng limoni dhe kripe. I lajme me uje te ftohte dhe i leme menjane. Vendosim hinken e posaqme ne makinerine e mishit, kalojme te gjithe zorren ne pjesen e holle te hinkes dhe lidhim fundin e saje me spango. Hedhim perseri mishin e grire te pregatitur ne makinerine e mishit, e shtyjme me nje dore dhe me tjetren mbajme ne dalje te hinkes sallamin qe del. Duhet te kemi kujdes mos lejojme fllucka ajri ne sallam dhe cdo 25 mc kthejme 2-3 here qe te jene ne pjese simetrike. Mbasi mbarojme me mbushjen lidhim dhe anen tjeter me spango. E varim ne vend te fresket qe te thahet per 2-3 dite dhe pastaj e vendosim ne ngrirje ose e pjekim. Kujdes mizat, po qendroi miza ne sallam nuk mund te perdoret.

No comments:

Post a Comment