7/14/2014

Sufllaqe





PERBERESIT

pite te gatshme (ose pite arabe)
mish te pjekur (ose qofte)
pak qepe te grire te perzier me majdanos
domate te grira ne feta
patate te skuqura
xaxik 
kripe



PREGATITJA

Sufllaqet pregatiten nga pite te gatshme. Pitet lyhen me lyre ose me vaj misri dhe piqen nga te dyja anet ne nje pllake te nxehte ose ne nje tigan. Vihet ne mes mbushja (mish i pjekur ose qoftja) te cilat piqen ne cast.





Mbi mishin e pjekur vihet xaxiku, domatet, qepa, patatet e skuqura dhe sperkatet me pak kripe per shije. Mbeshtillet me leter per sufllaqe dhe sherbehet i ngrohte.








Lexoni me teper per:

1) Pregatitja e pites arabe ne kushtet shtepiake.
2) Pregatitja e qofteve me mish vici dhe deleje.
3) Pregatitja e salces se kosit (xaxiku grek).

No comments:

Post a Comment