4/17/2014

Byreke te vegjel me gjize per 1 minut!!





PERBERESIT

Për 20 byreqe
peta te prera ne rripa me trashesi rreth 7 cm  
150 gr djathe te bardhe
200 gr gjize
6 lugë gjelle qumësht (mundesisht krem qumeshti pana) 
1-2 vezë
piper te bardhe te bluar (ose te zi)

2 luge gjelle me gjalp ne temperature dhome
vaj për skuqie

2 luge gjelle koperr te grire sipas deshires






Në një ene plastike te madhe shtypim djathin me nje pirun ose e grijme ne rende. Shtojme perberesit e tjere, vezet, piperin, qumeshtin, k oprren dhe i perziejme mire te gjithe perberesit.





Shtrojme rripat e petave ne tavoline dh i lyejme me nje furce gatimi me gjalp. Vendosim ne fillim te cdo rripi prej petave te prera 1/2 luge gjelle me perberesit e perzier dhe e mbeshtjellim ne forme trigoni. Vendosim vajin ne tigan te ngrohet ne temperature jo te larte dhe i skuqim deri sa te marrin nje ngjyre te kuqerremte.





Heqim byreqet nga tigani dhe i vendosim per pak kohe në letër kuzhine qe te leshojne vajin e tepert dhe i sherbejme te ngrohta. Gatim te mbare. 

Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj. 

No comments:

Post a Comment