4/20/2014

Fasule


PERBERESIT

Për 4-5 persona
 

600 gr  fasule të thata 
2 thelbinj hudhër
pak rigon
1 filxhan kafeje me vaj ulliri
kripë-piper
350 gr karrota, selino, qepë

3-4 domate teqeruara dhe te  grira




PREGATITJA

Vendosim fasulet qe ne darke per tu zbutur ne uje. Diten tjeter fasulet i kullojme i lajme dhe i vendosim per tu zier me uje te ftohte. Shtojme zarzavatet: karrotat, selinon, qepën, hudhren, domatet. Shtojme dhe perberesit e tjere, kripën, piperin, rigonin dhe i leme te ziejne për 30-40 minuta. Nëse ështe e nevojshme shtojme pak ujë. I leme te ziejne derisa te perfundoi zieria dhe i sherbejme te ngrohta me djathe te bardhe dhe buke te thekur. Gatim te mbare. Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj. 

No comments:

Post a Comment