PERBERESIT
1 kg sardele te pastruara mire
2 thelbinj hudhra te grira
1 lemon lengun e tij
1 filxhan kafeje me vaj ulliri
kripe
piper te bardhe te bluar
rigon
1 luge kafe me maidanos te grire
PREGATITJA.
Te lara dhe te kulluara sic jane sardelet i perziejme me 3 luge vaj ulliri, hudher, kripe, piper ne nje ene plastike dhe i leme ne frigorifer per 20-30 minuta. Mbasi i kemi perzier mire sardelet i pjekim ne skare me zjarr te fuqishem per 3-4 minuta nga cdo ane ne nje skare te lyer me vaj qe te mos na ngjiten. Ne nje shishe te vogel perziejm lengun e limonit me vajin qe na ka mbetur, i perziejme mire dhe i hedhim siper sardeleve ne momentin qe do ti sherbejme. U shtojme pak rigon sardeleve dhe i sperkasim me pak majdanos te fresket. Gatim te mbare.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.
No comments:
Post a Comment