4/11/2014

Njeriu ''kafsha'' qe ushqehet me keq se te gjitha kafshet ne natyre





Dikur, njeriu nuk ka jetuar neper qytete, apo neper fshatra,dikur njeriu nuk kishte frigorifer, dyqan buke,e mishi ,apo dyqan frutash e perimesh , por ishte i detyruar qe ti gjente ato ne pyll, dhe her gjente, e her s'gjente, here ngopej sa nuk mbante me, e here rrinte dite te tera pa ushqim.








Por meqense kjo makine biologjike kerkon gjithmon energji per te funksionuar eshte ndertuar ne menyre te tille qe kur te gjeje ushqim= (energji) pjesen qe nuk i duhet per konsumin ditor ta lere si rezerve per diten e neserme dhe nese diten e neserme gjen perseri ushqim krijon nje rezerve edhe me te madhe e keshtu me radhe derisa nje dite nuk do gjeje ushqim dhe do konsumoje rezervat e brenshme sa me sheme rezerva te kete aq me shume dit ri pa ushqim dhe anasjelltas.Kjo eshte llogjika e organizmit qe funksionon nepermjet nje programi ne tru i cili koordinon veprimet e te gjith organizmit nepermjet sensoreve qe ndodhen ne te gjithe trupin. Ne qoftese ha shum fruta do kesh nje rezerve te madhe vitaminash, por nese ha shum mish do kesh nje rezerve te madhe proteinash ,prandaj e mira eshte qe magazinat ton te jene mbushur me pak nga te gjitha.

CFAR NDODH NE KOHET E SOTME ??

Ndodh qe na rri koka tek frigoriferi cdo minute dhe shumica nuk levizin me as nga divani ,keshtu qe nga njera ane kemi ushqim te tepert dhe e magazinojme dhe nga ana tjeter nuk levizim per ta djegur kete kalori, dhe ndodh qe magazinat skan me vend dhe fillojne te magazinojne ne vende qe nuk jane per ate pune duke filluar te krijoje konflikte dhe probleme me pjeset e tjera te org qe jane simptomat e para te semundjeve. Ndodh qe ushqehemi shpesh me te njejtat gjera duke lene menjane shume te tjera. Ndodh qe bashke me ushqimin e parapregatitur industrialisht marrin ne organizem edhe shume helme qe perdoren per te ruajtur keto ushqime.




Te gjitha kafshet jane me te zgjuara se ne né kete drejtim dhe ne jemi kafsha qe ushqehemi me keq se te gjitha kafshet ne natyre , pasi ato ushqehen sipas instiktit miliona vjecar ndersa ne e kemi humbur kete instikt dhe perdorim kulturen dhe ndergjejgen tone qe ne kete aspekt eshte zero. Jo me kot te gjitha kafshet perpara dimrit shendoshen.

 Kjo kulture ne kohet e sotme mbytet nga shoqerite fitimprurese te ushqimit te industrializuar ,qe nga ana e tij behet ushqim per nje tjeter industri qe eshte ajo farmaceutike. Sa me keq te ushqehemi aq me te semure jemi dhe aq me shume ilace do blejme ,sa me keq te ushqhemi aq me pak do rrojme gje qe i intereson cdo shteti qe te paguaj sa me pak pension dhe te shperdoroje leket per interesa partiake apo personale.

Prandaj askujt nuk i intereson t'ju tregoj se si te jetoni pa ilace dhe sa me gjate.

Hani sa me thjesht...

Shpesh kemi degjuar kur thone ha cdo gje se te gjitha ne nje bark vene dhe me kete teori pothuajse te gjithe gjate ushqimit perziejne proteinat shtazore me ato bimore , perziejne ushqime te thata me te lengeta etj..etj...sipas midese se sejcilit. Por kjo menyre ushqimi eshte e gabuar sepse :

1-Kur ushqimi ka shume perberes organizmi e ka te veshtire me ane te sensoreve te percaktoje llojet e enzimeve apo sasine e acidit qe duhet te hedhe per te tretur ate ushqim.
2-Ushqime te ndryshme treten dhe thithen nga organizmi ne pjese te ndryshme te intestinos ,psh amidoni ne pjesen e pare te intestinos proteinat shtazore ne pjesen e dyte te intestinos ndersa qumshti dhe djathrat ne pjesen e fundit te intestinos .
Keshtu qe kur hani buke, djath, mish,dhe kos ne fund kosi dhe djathi fermentohen shpejt dhe nuk kane kohe sa te arrijne ne pjesen e fundit keshtu qe clirojne shume gazra te cilat nga ana e tyre nepermjet aparatit tretes ngjiten lart deri ne tru duke shkaktuar dhimbje koke, prandaj qe tju hike dhimbja e kokes shpesh mjafton vetem nje klizme apo klistere per te pastruar pjesen e fundit te intestinos .


Si duhet te ushqehemi ?

Thjesht sa me thjesht duke mos perzier kurre me shume se dy gjera te te njetit tip.
dmth .ha nje ,dy apo tre pjata grosh, por jo te shoqeruar me djath, buk, qep,limon, presh,uthull e ku di une cfar mideje keni.






Uji & Kripa

Kripa

Kur themi kripe te gjitheve na shkon mendja tek kripa qe kemi ne shtepi pra NA-CL por ato ndahen ne kripa industriale dhe kripa ushqimore shpesh here degjojme kohet e fundit se kripa i ben dem organizmit prandaj duhet bere kujdes me konsumimin e saj ose degjojme se kripa qe perdorim eshte pa jodjo etj.. etj...







Keshtu qe industria ushqimore e pasuron ate me elemnte te ndyshem dhe ne treg shohim kripe deti me jodjo apo substanza te tjera te nevojshme per trupin tone prandaj lind pyetja :

A demton kripa organizmin ?
Si e demton ajo org ?
A eshte e novojshme ajo per trupin tone?






 




Kripa eshte nje perberje e shum elementeve kimik me sakt kripa e detit perbehet nga 84 elemente kimik te cilat jane tretur ne uje per miliona vjet ,shiu kur bie mbi sip e tokes shkrin ne te kriprat e saj dhe i con ne det, uji eshte tretesi me i mire ne natyre ne te treten pothuajse te gjithe elementet natyror. Pse kemi nevoje per kripe sepse trupi yne eshte i perbere rreth 70% prej uji qe sherben si transportues i ushqimit dhe brenda tij gjenden te tretur 84 elemnte natyror njesoj si ne kripen e detit por ne permbajtje 1%.
Edhe gjaku yne nuk eshte gje tjeter vecse uje deti gjaku ka ne perberje te tij 99% uje dhe 1% kripra te tretura ne te pra 84 elemente.

Kripa qe permban 84 elemente natyror nuk eshte aspak e demshme per org ,por e nevojshme. Ndersa kripa e kuzhines nacl qe perdorim sot eshte shume e rrezikshme per organizmin.

Kripa e guzhines nacl eshte e rrezikshme per organizmin tone sepse ajo eshte perpunuar kimikisht dhe eshte c'veshur nga 83 elemntet e tjere e duke prishur keshtu strukturen e saj natyrale jetesore, duke nxjerre si produkt final nacl qe ne fakt eshte nje kripe gerryese dhe kur hyn ne organizem kerkon te riekuilibroje vetveten te rindertoje strukturen e saj fillestare me 84 elemente duke i marre keto elemente nga trupi yne nga te gjitha qelizat e gjaku por trupi yne e kupton kete gje dhe per tu mbrojtur e njeh ate si te demshme duke urdheruar ta izolojne ate me uje
ku per cdo 1 gram kripe nacl duhen 23 gram uje qe rrethon dhe shperben ate duke e jonizuar ne sode dhe klorur te cilat nga ana e tyre rikristalizohen me proteinat shtazore duke qendruar ne trup sidomos ne kocka e veshka , duke dhene semundje te ndryshme.

Organizmi yne ka nevoje gjate 24 oreve per 0.2 gram kripe (himalaje)

Ndersa konsumi i sotem ditor ne boten e " civilizuar " eshte rreth 12-20 gram kripe kuzhine pra nacl.

Kurse veshkat tona jane ne gjendje te eliminojme vetem 5-7 gram kripe te tepert ne dite .

Pse kripe himalaje dhe jo kripe deti ?

Te dyja kane te njejten perberje ndersa kripa himalaje eshte e kristalizuar nga prasioni dhe ka nje strukture qe mbahet nga lidhje elektrike pra ka energji, vibrazion, dhe memorje, e cila kur shkrihet ne uje i kalon organizmit tone qe ka aq shume nevoje .
Kjo kripe eshte kristalizuar miliona vjet me pare kur ujrat e detit nuk ishin te ndotura sic jane sot.

Kripa e detit nuk ka strukture kristaline elektrike si rrjedhim ska energji por ka te gjith elementet kimik pra 84 e bashke me to ka edhe shum element metalik e pislliqe te ndryshme nga industrite qe derdhin mbeturinat ne det .
Keto element thithen bashke me kripen dhe provokojne semundje te ndryshme ne org sidomos ne tru.

refernzat per kete shkrim jane marre nga libri i:
dott.saBarbara Hendel e Peter Ferriera
Ne librin me titull

Acqua&Sale qe do te thote UJI & Kripa

i cili ka firmen dhe bashkepunimin e 26 prof, dott,kerkues e laboratore shkencore nga e gjith bota ne keto vitet e fundit 



No comments: