PERBERESIT
Per 4-5 persona
1200 gr miell i tipit 00
30 gr maja birre
20 gr kripe
2 te verdha vezesh
100 ml qumesht
7 luge supe vaj
20 gr sheqer
650 ml uje te vaket
PREGATITJA
Per te pregatitur brumin qe eshte baza e pices na duhet nje brumatrice
shtepie ose mund ta pregatisim duke e punuar dhe me duar. Ne nje ene
plastike vendosim ujin, kripen, majane, sheqerin dhe i perziejme deri sa
te treten.Vendosim ne brumatrice te gjithe perberesit e tjere dhe stojme
ujin qe pregatitem me perberesit qe tretem dhe e punojme deri sa te
formohet brumi i cili duhet te mos na ngjitet ne duar. Vendosim brumin e
pregatitur ne nje ene plastike me kapak dhe e mbyllim ne vend pak te
ngrohte. Brumin e leme deri sa te na dyfishohet volumi i
tij.
E ndajme brumin ne pjese te barabarta, i punojme topat e brumit me duar dhe i vendosim ne tepsite e picave te lyera me pak yndyre. Hapim topat e brumit duke shtypur me te gjitha gishtat nga brenda ne qender anash ne te gjithe tepsine. Gatim te mbare. Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte tuaj.
No comments:
Post a Comment