PERBERESIT
500 gr zorre qengji
1,2 melci qengji
1 qepe mesatare
3 luge gjelle me gjalpe
nenexhik
6 filxhana caji nga lengu i te brendshmeve te qengjit
2 filxhana caji me miell misri te verdhe
Te brendeshmet duhet te jene nga qengja te vegjel. Zorret kthehen nga prapa, lahen mire me uje te bollshem, me kripe dhe uthull, shpelahen dhe i pleksim ne forme gersheti ose roleje. Zorret zihen dhe grihen holle. Melqite pervelohen ne lengun ezorreve dhe prihen ne kubike te vegjel.
Kavurdisim pak me gjalpe qepet e grira holle, hedhim te brendeshmet, nenexhikun, lengun e te brendeshmeve dhe, si te marri vale, hidhet mielli i misrit i situr. Zihet sa te shkeputet nga anet e tenxheres dhe te krijoje fllucka. Harapashi vendoset ne pjate dhe te konsumohet i ngrohte.
No comments:
Post a Comment