1. 3 lugë gjelle vaj ulliri, 1 lugë gjelle uthull vere, 1 lugë gjelle me mjalte, 1 lugë gjelle mustardë, 1 lugë çaji trumzë, kripë dhe piper.Nje salce ideale për sallata të përziera jeshile dhe perime te pjekura në skarë.
2. 3 lugë gjelle vaj ulliri, 1,5 lugë gjelle lëng limoni, 1 lugë çaji rigon. Salce ideale për nje sallate te prere holle me laker dhe karote, zarzavate dhe kërpudha.
3. 3 lugë gjelle vaj ulliri, 1 lugë gjelle uthull molle ose uthull vere, 1 lugë kafe me sheqer te zi, kripë dhe piper. Salce ιdeale për sallatë me lakër te grire dhe speca të kuq turshi.
4. 2 lugë gjelle mjaltë, 1 lugë gjelle lëng limoni, 1 lugë gjelle uthull të bardhë, 1 lugë çaji salcë soje, 1/2 luge caji xhenxhefil te grire, 1/2 lugë çaji lekure lemoni te grire ne rende te imet, kripë, piper i kuq pak djegës. Salce ideal për sallatë jeshile te perzier me pule te pjekur në skarë ose salmon i tymosur.
5. 3 lugë gjelle vaj ulliri, 1 lugë gjelle uthull balsamik, 1 lugë gjelle pekmez, 1 lugë kafeje mustardë, kripë, piper. Nje salce e përkryer për sallatë jeshile me djathë dhie dhe arra te grira. Gatim te mbare.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.
No comments:
Post a Comment