PERBERESIT
4 bërxolla derri, te trasha 2-3 cm
2 luge ghjelle vaj ulliri Extra
2 luge gjelle lëng limoni të freskët
1 lugë kafe kripë deti
1/3 luge kafe piper te zi te sapo bluar
1 luge kafe rigon
PREGATITJA
Bashkojme perberesit e salces vajin e ullirit dhe limonin dhe i perziejme mire deri sa te kemi nje salce homogjene. Lyejme të dyja anët e berxhollave te derrit me rigon, vaj ulliri dhe lëng limoni, dhe i spërkasim me kripë dhe piper te zi. Përgatisim një zjarr të mesëm dhe nje skare të nxehtë. Lyejme me nje furçë me vaj hekurat e pastër te skares. Vendosim mbi skaren e nxehtë berrxollat duke i kthyer cdo 5-6 minuta deri sa te na piqen berxhollat dhe i sherbejme te ngrohta me patate te skuqura,ose oriz te zier me salce domateje, me pure patateje, sallata te deshires tuaj etj.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.
No comments:
Post a Comment