PERBERESIT për 5-6 persona
1 kg miell
2 kokra vezë
1/2 luge kafeje vanilje
2 filxhana çaji me sheqer pluhur
1,5 filxhan çaji me arra te shtypyra
1 filxhan kafeje me konjak
1,5 filxhan caji me gjalpe
1/2 filxhan caji me leng pjeshke
1 lugë kafeje me sode buke
1,5 filxhan caji me vaj ulliri.
PREGATITJA
Perziejme me nje procesor ushqimi 1 filxhan nga sheqeri pluhur dhe gjalpin. Shtojme vezët dhe i perziejme akoma për 3-4 minuta. Shtojme vajin e ullirit, konjakun, soden e bukes, vaniljen, pak e nga pak miellin, arrat, dhe perziejme te gjithe perberesit e gurabieve avash avash me dorën derisa të formohet nje brumë i butë. Leme pak te qetesohet dhe te fryhet brumi, marrim nje mase te vogel nga brumi dhe formojme gurabie ne forme topthi te rrumbullakët. Pregatisim te gjithe brumin ne forme topthash. Vendosim gurabiet ne nje tepsi te lyer me yndyre dhe i pjekim në furrë te nxehur ne 160-170 grade për 25-30 minuta. Mbasi të ftohen pas pjekies ju shtojme gurabieve lengun e pjeshkes dhe i sperkasim pas 40 minutash me sheqerin pluhur qe na ka mbetur.
1 kg miell
2 kokra vezë
1/2 luge kafeje vanilje
2 filxhana çaji me sheqer pluhur
1,5 filxhan çaji me arra te shtypyra
1 filxhan kafeje me konjak
1,5 filxhan caji me gjalpe
1/2 filxhan caji me leng pjeshke
1 lugë kafeje me sode buke
1,5 filxhan caji me vaj ulliri.
PREGATITJA
Perziejme me nje procesor ushqimi 1 filxhan nga sheqeri pluhur dhe gjalpin. Shtojme vezët dhe i perziejme akoma për 3-4 minuta. Shtojme vajin e ullirit, konjakun, soden e bukes, vaniljen, pak e nga pak miellin, arrat, dhe perziejme te gjithe perberesit e gurabieve avash avash me dorën derisa të formohet nje brumë i butë. Leme pak te qetesohet dhe te fryhet brumi, marrim nje mase te vogel nga brumi dhe formojme gurabie ne forme topthi te rrumbullakët. Pregatisim te gjithe brumin ne forme topthash. Vendosim gurabiet ne nje tepsi te lyer me yndyre dhe i pjekim në furrë te nxehur ne 160-170 grade për 25-30 minuta. Mbasi të ftohen pas pjekies ju shtojme gurabieve lengun e pjeshkes dhe i sperkasim pas 40 minutash me sheqerin pluhur qe na ka mbetur.
No comments:
Post a Comment