Per pregatitjen e brushketinave duhet te zgjedhim buken te cilesise se mire dhe do ishte e keshillueshme para se te vendosim perberesit ta thekim me pak gjalpe per ti dhene shije akoma me te vecante.
PERBERESIT
Per 4-5 persona
200 gr peshk ton
2 domate te grira
1/2 sallate jeshile
1 spec jeshil te grire
3-4 rrepa te prera ne feta te holla
100 gr ullinj te grire
1/2 qepe te grire
3 veze te ziera te prera ne feta
1/2 filxhan kafe me vaj ulliri
2 luge supe me uthull balsami
pak rigon
piper te zi te bluar
kripe
2 thelbinj hudher te bluar
PREGATITJA
Vendosim te gjithe perberesit pervec vezes se zier qe mos te na prishet forma e sajte ne nje ene dhe i perziejme qe te marinohen mire te gjithe perberesit me vaj, krip, piper dhe uthull balsami. Vendosim me kujdes perberesit bashke me vezen e zier mbi buket e thekura dhe i sherbejme mundesisht me buket e ngrohte.
No comments:
Post a Comment