Fruti me i preferuar i stines se dimrit (i thate) dhe i veres (i fresket) ku na shoqeron ne plazhe, ne pushimet tona, ne jeten tone te perditshme, fiku pervec shijes se shishme qe ka eshte dhe shume i dobishem per shendetin e njeriut. Ka veti ushqyese dhe eshte i pasur me vitamina A,B1 dhe B2 dhe metale si hekur, fosfor, natrium, kalci
Fiqte ndihmojne ne kontrollin e peshes se trupit, ndihmojne tek grate per kancerin e gjoksit, ndihmojne ne semundiet e zemres, luajne rol te vecante kundra semundies se sheqerit. Ndihmojne ne forcimin e kockave te njeriut, ndihmojn ne jeten tone seksuale dhe lehtesojne dhimbiet e qafes.
Si mund ti shijoni:
Perzini fiqte e thate me mjalte dhe arra. Mund ti perdorni ne embelsira si te fresketa ashtu dhe te thata natyrisht. Te fresket mund ti perdorni neper sallata te ndryshme. Perdoren duke i gatuar si marmelat me sheqer dhe leng lemoni si recel. Kujdes mos e teproni me perdorimin ne sasi te medha sepse mund tu krijojne dhimbie barku dhe personat qe vuajne nga semundiet e veshkave nuk duhet ti perdorin.
No comments:
Post a Comment