PERBERESIT
500 gr mish te grirë, të përzier nga viç dhe derr
3/4 filxhan caji me kecap
1 qepë të vogël te grire ne rende
1 lugë kafe me koriandër pluhur
6 feta djathë cedar
6 unaza qepe të mëdha
2 domate të mesme ne feta te holla
2 kastraveca turshi të prera në feta holla
kripë dhe piper te sapobluar
6 buke hamburger te deshires suaj
ketchup + mustardë per te lyer buket
PREGATITJA
Per 6 cheezburger te vogla
Në një ene plastike perziejme lehte mishin e grirë, kecapin-3/4 lilxhan caji , qepën dhe koriandëren. U japim qofteve te burgerit nje formë rreth 6-8 cm diameter dhe një trashësi rreth 1,5 cm dhe i sperkatim me kripë dhe piper nga te dy anët (nuk i vëmë kripe gjate përzierjes te perberesve). Vendosim qoftet ne nje tepsi te shtruar me leter pjekie dhe i pjekim ne furre te parapregatitur ne temperaturen 180 ° C per 15-20 minuta, duke i kthyer per tu pjekur nga te dyja anet. Ne momentin qe do ti nxjerrim nga furra u vendosim nga lart cdo qofteje nga nje fete djathi qe te shkrije. Sperkasim domatet dhe unazat e qepës me kripe dhe piper. Presim buket ne mes dhe i lyejme me kecap dhe mustardë, cdo pjese te bukes. Vendosim mbi buke qoften, qepën, domaten, kastravecat dhe pjesen tjeter te bukes dhe i sherbejme me patate te skuqura. Gatim te mbare.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.
No comments:
Post a Comment