PERBERESIT
2 kg ftonj
700 ml vere te kuqe pak te embel
1.5 filxhan caji me sheqer
1 limon (lengun)
1/2 luge kafe me kanelle pluhur
PREGATITJA
Qerojme ftonjte dhe i vendosim ne nje ene me uje te ftohte dhe me pak leng lemoni qe mos na nxihen gjate procesit te pastrimit. Ne nje tepsi vendosim ftonjt e pastruar dhe i sperkasim me sheqer dhe kanelle. Shtojme veren e kuqe dhe lengun e 1 limoni dhe i vendosim ne furre te nxehte ne temperaturen 190 grade per 45-50 minuta. Gjate procesit te pjekies mund ti kthejme ftonjte nga te dyja anet duke u pjekur qe te marrin ne menyre te njetrajtshme shiropin e veres.
Gatim te mbare.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.
No comments:
Post a Comment