PERBERESIT
Per 6-8 racione
0,5 kg mish vici (shpatulla) e prer ne kubik
2 domate te grira
2 qepe te mesme te grira
1 luge gjelle me gjalpe
1 lug kafeje me piper te kuq paprika
kripe
4 filxhana caji me uje te ngrohte
piper te zi
1/2 luge kafe me rigon
3 thelbinj hudhre te grira
PREGATITJA
Presim mishin e vicit ne kubike te vegjel mbasi e kemi pastruar nga kockat. Presim qepen ne kubik te vegjel. Ngrohim ne tenxhere gjalpin, 2 luge gjelle me vaj ulliri dhe hedhim qepen per tu kavurdisur. Shtojme mishin. Shtojme piperin e kuq, kripen, domatet po duke ju a pastruar lekuren dhe te prera ne kubik te vegjel, rigonin dhe piperin e zi dhe kavurdisim te gjithe perberesit per 3-4 minuta. Hedhim ujin dhe e leme supen te zieje me avash per 1 ore. Supen e sherbejme te ngrohte me buke te thekur. Gatim te mbare.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.
Per 6-8 racione
0,5 kg mish vici (shpatulla) e prer ne kubik
2 domate te grira
2 qepe te mesme te grira
1 luge gjelle me gjalpe
1 lug kafeje me piper te kuq paprika
kripe
4 filxhana caji me uje te ngrohte
piper te zi
1/2 luge kafe me rigon
3 thelbinj hudhre te grira
PREGATITJA
Presim mishin e vicit ne kubike te vegjel mbasi e kemi pastruar nga kockat. Presim qepen ne kubik te vegjel. Ngrohim ne tenxhere gjalpin, 2 luge gjelle me vaj ulliri dhe hedhim qepen per tu kavurdisur. Shtojme mishin. Shtojme piperin e kuq, kripen, domatet po duke ju a pastruar lekuren dhe te prera ne kubik te vegjel, rigonin dhe piperin e zi dhe kavurdisim te gjithe perberesit per 3-4 minuta. Hedhim ujin dhe e leme supen te zieje me avash per 1 ore. Supen e sherbejme te ngrohte me buke te thekur. Gatim te mbare.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.
No comments:
Post a Comment