Jo vetëm se ato janë të shijshme, por ato janë të pasura në fibra, antioksidantë, folate dhe vitaminë E. Molla eshte perdorur si frut kurativ qe ne kohet me te lashta. Molla ka vetite e nje antibiotiku, dhe eshte shume e pasur me vitamina,me vitamina ,acide organike dhe lende te tjera mjaft te nevojshme per trupin e njeriut.Keto cilesi e bejne ate te vlefshem per largimin e lodhjes,
zgjatjes se trupit te femijeve,zhvillimin e kockave dhe dhembeve uljen e kolesterines ne gjak permiresimin e qarkullimit te gjakut. Per semundjet e zemres e melcise.Duhet te hahet te pakten nje kokrr ne dite nje ne mengjes esell ose para buke. Mollet duhet ti hani me lekure sepse ato permbajne shume lende ushqyese dhe kuruese.Nese hani ne mengjes krijon dispomim gjithe diten ne darke gjume te rehatshem.
No comments:
Post a Comment