PERBERESIT
16 karkaleca deti te medaja te pastruara
2 luge gjelle vaj ulliri
1 kungulleshke te prera ne feta te holla
2 thelbinj hudhere te shtypur
leng limoni (1/2 lemoni)
1/2 filxhan kafeje me vere te bardhe
1 luge kafeje kyri
kripe
piper te bardhe te sapo bluar
1 luge kafe me majdanos te grire
PREGATITJA
Ngrohim tiganin ne zjarr te fuqishem dhe vendosim vajin e ullirit, karkalecat e detit dhe hudhren. I skuqim rreth 1 minut dhe ju shtojme kungujt, qepen, kyrin, kripen , majdanozin dhe piperin. I skuqim te gjithe perberesit rreth 2-3 minuta dhe i shuajme me veren dhe lengun e limonit. I leme te marrin nje vale per 2-3 minuta te tjera deri sa te zbuten pak zarzavatet dhe te lidhen te gjithe perberesit. Salcen e pregatitur mund ta sherbejme edhe te perzier me rigatoni, oriz, nudel ose me makarona te ndryshme te cilat i kemi gati te ziera. Gatim te mbare.
Nese ky informacion eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte tuaj.
16 karkaleca deti te medaja te pastruara
2 luge gjelle vaj ulliri
1 kungulleshke te prera ne feta te holla
2 thelbinj hudhere te shtypur
leng limoni (1/2 lemoni)
1/2 filxhan kafeje me vere te bardhe
1 luge kafeje kyri
kripe
piper te bardhe te sapo bluar
1 luge kafe me majdanos te grire
PREGATITJA
Ngrohim tiganin ne zjarr te fuqishem dhe vendosim vajin e ullirit, karkalecat e detit dhe hudhren. I skuqim rreth 1 minut dhe ju shtojme kungujt, qepen, kyrin, kripen
Nese ky informacion eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte tuaj.
No comments:
Post a Comment