PERBERESIT
Për 4-5 persona
600 gr fasule të thata
2 thelbinj hudhër
pak rigon
1 filxhan kafeje me vaj ulliri
kripë-piper
350 gr karrota, selino, qepë
3-4 domate teqeruara dhe te grira
PREGATITJA
Vendosim fasulet qe ne darke per tu zbutur ne uje. Diten tjeter fasulet i kullojme i lajme dhe i vendosim per tu zier me uje te ftohte. Shtojme zarzavatet: karrotat, selinon, qepën, hudhren, domatet. Shtojme dhe perberesit e tjere, kripën, piperin, rigonin dhe i leme te ziejne për 30-40 minuta. Nëse ështe e nevojshme shtojme pak ujë. I leme te ziejne derisa te perfundoi zieria dhe i sherbejme te ngrohta me djathe te bardhe dhe buke te thekur. Gatim te mbare. Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.
No comments:
Post a Comment