PERBERESIT
Per 6-7 persona
3 kg mish derri, qafe ose shpatull te prere
4-5 domate te grira
2-3 qepe te grira
4-5 thelbinj hudre te grira
1 spec jeshil te grire
3 luge supe me majdanos te grire
1/2 filxhan caji me vaj ulliri
kripe-piper-rigon
1 filxhan caji me birre
PREGATITJA
Vendosim mishin e grire ne nje tepsi te thelle. Me nje rende grijme domatet dhe qepen dhe i hehim ne tepsi bashke me mishin. Ne te njejten menyre veprojme dhe me specin ne rende, shtojme hudhrat, birren, vajin e ullirit, kripen, piperin, rigonin dhe i vendosim bashke me gjithe perbersit ne tepsi. I perziejme mire te gjithe perberesit dhe e vendosim tepsine ne frigorifer per 7-8 ore para se ta pjekim ne furre. Mezen e veres e pjekim ne furre rreth 1.5 ore ne temperaturen 180 grade, 30-40 minutat e fillimit gjate pjekies mund ta mbuloni tepsine me nje leter alumini. Mezen mund ta shoqeroni me vere te bardhe ose te kuqe. Gatim te mbare.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.
No comments:
Post a Comment