PERBERESIT
Per 10-12 persona
1 kilogram mollë
3 litra ujë
1 filxhan caji me sheqer
lëng nga 1 limon
PREGATITJA
Lahen mollët dhe ju heqim bishtat. Nuk heqim thelbin me farat e molleve dhe as i qerojme. Presim ne feta mollet dhe i vendosim ne nje tenxhere per ti zier. Shtojme ujin, mbulojme tenxheren dhe i leme te ziejne deri sa mollët te zbuten mirë ose pothuajse tetreten. Shtojme sheqerin dhe lëngun e limonit dhe trazojme për të shpërndarë dhe tretur sheqerin në lëngun e nxehtë. Largojme tenxheren nga zjarri qe te na ftohet dhe e kullojme lengun e molles në një kullesë plastike te ciles e shtrojme nje nape te trashe per ta kulluar sa me mire. Lengu i molles duhet te kete nje ngjyre te verdhë të qartë. Pime lengun e molles te ngrohte ose te ftohtë duke e mbajtur atë në frigorifer në një enë plastike ose qelqi. Teorikisht ne nuk duhet të përdorin diçka metalike ne ruajtjen e lengut te molles (mundesisht ene qelqi), për të shmangur ndryshimin e ngjyrës ne pije. Gatim te mbare.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.
No comments:
Post a Comment