PERBERESIT:
1 kofshe qengji
5-6 thelbinj hudhër te grira
kripë,piper
2 luge gjelle me gjalpë
1 limon (lengun)
1/2 lugë gjelle mustardë.
PREGATITJA:
Lajme dhe kullojme mire mishin e qengjit. Me një thikë të mprehtë, hapim vrima ne kofshen e qengjit dhe mbushin me copa të vogla hudhrash. Sperkasim mire mishin e qengjit me kripë, piper, lëng limoni, mustardë dhe ne fund me gjalpe. Vendosim mishin ne leter pjekjeje dhe e lidhim mire me spango. E fusim në furrë ne temperature te ulet 160-170 grade për rreth 2.5 orë. Heqim letren e piekies nga mishi dhe e leme dhe 20-25 minuta te tjera qe te marre ngjyre. Gatim te mbare.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.
No comments:
Post a Comment