PERBERESIT
600 gr luleshtrydhe
250 gr sheqer
250 ml konjak
2 karafila
PREGATITJA
Pastrojme dhe lajme mire luleshtrydhet dhe i leme te kullojne. Ne nje vazo te sterilizuar vendosim shtresa luleshtrydhesh - sheqeri dhe karafilat. Hedhim konjakun dhe mbyllim hermetikisht. Vendosim vazon ne vend me drite (jo ne diell) dhe te fresket per 2 dite. Perziejme vazhdimisht gjate 2 diteve vazon per tu tretur sheqeri dhe per te leshuar shijen e luleshtrydheve. Pas 2 diteve heqim luleshtrydhet dhe kullojme shume mire me nape te dyfishte lengun (likerin). Vendosim likerin ne shishe qelqi dhe e ruajme ne frigorifer ose ne vend te fresket. E sherbejme me akull ose me nje fete limon te fresket.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.
No comments:
Post a Comment