PERBERESIT
Per 5-6 persona
1/2 laker te mesme
1 spec jeshil
1 spec te verdhe
1 spec te kuq
3 karrota te grira ne rende
3 gjethe selino te grira
1 filxhan caji me vaj ulliri
3 luge gjelle me uthull
kripe
piper te bardhe te sapobluar
3 thelbinj hudher sipas deshires
PREGATITJA
Grijme te gjitha zarzavatet pasi i kemi lare me uje te bollshem dhe i vendosim ne nje ene plastike te bollshme per ti perzier me lehtesi te gjithe perberesit e larte permendur. Te gjitha zarzavatet e grira i sperkasim me kripe dhe piper te bardhe aq sa duhet duke e provuar shijen e sallates.
Shtojme vajin e ullirit, uthullen dhe i perziejme mire te gjithe perberesit e sallates. Sallata e lakres me zarzavate te ndryshme mund te konsumohet dhe diten tjeter duke e ruajtur ne frigorifer per arsyen se ka shije me te theksuar pasi te gjitha zarzavatet leshojne aromen e tyre. Gatim te mbare.
Nese ky informacjon eshte i dobishem per ju, ju lutem shperndajeni me miqte e juaj.
No comments:
Post a Comment