PERBERESIT
1 kg kerpudha Djegse ose cdo lloj tjeter te ngjashem
2 thebinj hudhrash te bluar ne rende
kripe
piper
1 filxan kafe me vaj ulliri
1 luge kafe me mjalte
2 luge supe me uthull balsami
1 luge kafe maidano
PREGATITJA
Ne nje mikser perziejme te gjithe perberesit pervec maidanozit dhe
kerpudhave dhe i punojme deri sa te na formohet nje salce ngjyre
karamele. U hedhim kerpudhave 3/4 e salces dhe i perziejme 2 ore para
pjekies. Mbas pjekies ne zgare i sherbejme kerpudhat duke ju shtuar pjesen tjeter te salces dhe i sperkasim me psk majdanoz te grire.
PAK FJALE PER DJEGSET
Kerpudha djegse eshte nje lloj kerpudhe qe rritet edhe ne pyjet e fshatit
Llenge ne Moker te Pogradecit. Ne momentin qe e kepusim kur e mbledhim
nxhjerr nje leng te bardhe djeges nga ku ka marre dhe emrin e saje
DJEGSE. Mbas pjekies ne zgare te kerpudhes nuk ka shije djegse por ka nje
shije te vecante dhe shume te shishme.
No comments:
Post a Comment