PERBERESIT
sallate jeshile
domate
kastravec
buke e thekur ne kubik (kruton)
miser i zier
salce majoneze ose kosi
speca te fresket ne kubik
160 gr filet pule
1/2 luge kafe me maidano
PREGATITJA
Presim fileten e pules ne kubike ne madhesine e kafshates dhe e sperkasim me kripe,piper te bardhe,1 luge supe vaj ulliri, 1 thelb hudher te shtypur sipas deshires dhe i perziejme per tu marinuar 30-40 min para skuqies.E skuqim fileton e pules reth 5-6 minuta ne tigan.
Per salcen e majonezes na duhen:
Per 1 sallate
3 lug supe majonez,1/2 luge kafe me uthull balsami 1 luge kafe
mustard,kripe dhe piper te bardhe duke e provuar,1 luge kafe kecap,1
luge kafe me koper te grire imet dhe pak sheqer. Perziejme
te gjithe perbersit e salces se majonezes para se ta sherbejme.
Ne te njejten menyre pregatitjeje mund te pregatisim dhe salcen e kosit por ne vendin e majonezes do vendosim 3 luge salce kosi dhe te gjithe perberesit e tjere.
Vendosim ne piate perberesit si ne foto ose mund ti vendosni sipas fantazise tuaj.Me rradhe salaten jeshile,krutonin,misrin e zier,kastravecat domatet,salcen e majonezes,specat e fresket, mishin e pules dhe sperkasim ne fund sallaten me majdanos.
No comments:
Post a Comment